טיפול בברונכיט

סודות הטיפול הטבעי בברונכיטיס

תופעת הברונכיט היא המוכרת והנפוצה ביותר, וסובלים ממנה מאות אלפים מדי שנה. יש אנשים שחווים אותה מדי פעם ואולי באופן חד פעמי, בעוד עבור אחרים זוהי מחלה כרונית שחוזרת על עצמה ולא נותנת מנוח. למרבה המזל, אפשר בהחלט להתמודד איתה בדרכים שונות, ובפרט באמצעות טיפולים משלימים טבעיים שהם יעילים ביותר. בואו ננסה להבין במה בדיוק מדובר, אילו סוגים של ברונכיטיס קיימים ומהן דרכי הטיפול הטבעי שקיימות.

מהו ברונכיטיס?

ברונכיטיס היא בעצם דלקת של הסמפונות, ולה גורמים רבים, נגיפיים וחיידקיים כאחד. לפעמים המחלה מתחילה בתור הצטננות פשוטה, ומסתבכת לכדי דלקת בסמפונות. ברונכיטיס היא מחלה נפוצה בקרב מעשנים ואצל חולי נפחת ואסתמה. ברונכיטיס כרוני היא גם כן תופעה נפוצה בקרב מעשנים. המחלה באה לידי ביטוי בשיעול, ייצור רב של ליחה מוגלתית, קוצר נשימה, כאבי ראש, חום וחולשה ולרוב גם תחושה כללית רעה.

הגורמים לברונכיטיס

ברונכיטיס היא מחלה שנגרמת לרוב על ידי הידבקות בנגיף כלשהו. במרבית המקרים אנשים ילקו במחלה אחרי דלקת בדרכי הנשימה, שפעת ואפילו התקררות רגילה ושגרתית כביכול. ברונכיטיס עלולה להיווצר גם דרך הידבקות בחיידק, אך זה קורה במקרים נדירים יותר. כמו כן, התופעה עלולה להיגרם כתוצאה משאיפה של גורמים זרים לריאות כמו עשן או כימיקלים מזיקים, וכן במקרים מסוימים גם לאחר שאיפה של מזון או קיא לתוך הריאות.

כאמור, מעשנים, חולי אסתמה ונפחת ואלו החולים במחלות כרוניות אחרות נמצאים בסיכון גבוה יותר לסיבוכים, ולכן רצוי במקרים הללו לגשת לייעוץ רפואי בהקדם האפשרי אם מתחילים לסבול מתסמינים של ברונכיטיס. כמו כן, כאשר יתלווה אל הברונכיטיס חום גבוה של 38 מעלות ומעלה ליותר משלושה או ימים, או לחלופין סובלים משיעול שהולך ומתגבר, כיח מוגלתי, כאבים בחזה, קוצר נשימה וכאבים בפנים ובאוזניים, מומלץ לגשת גם כן לטיפול רפואי בהקדם.

מהם סוגי הברונכיטיס?

ניתן לחלק את הברונכיטיס לשני סוגים עיקריים:

ברונכיטיס אקוטי (דלקת סמפונות חמורה)

המצב הזה מתפתח במהירות, וניתן לחוש שיפור במצב לאחר כשבועיים עד שלושה. אנשים בריאים שסובלים מהמחלה הזו לרוב יחלימו ממנה ללא הופעה של סיבוכים.

ברונכיטיס כרוני (דלקת כרונית בסמפונות הנשימה)

זהו מצב שבו הברונכיטיס הולכת וחוזרת, והתופעה עצמה נמשכת על פני תקופה ארוכה יחסית. זה נפוץ כאמור בדרך כלל בקרב מעשנים. דלקת סמפונות כרונית תוגדר ככזו כאשר יש הופעה של שיעול המלווה בכיח ובליחה, במרבית המקרים במשך תקופה של כשלושה חודשים או יותר ועד לשנתיים ברציפות.

מהם סוגי הטיפול הטבעי בדלקת סמפונות?

כאשר ניגש לרופא המשפחה לטיפול בברונכיט, הפתרונות שנקבל ינסו לפתור את הסימפטומים, ובהרבה מקרים אפילו לא יוצע לנו טיפול מיוחד אלא רק מנוחה עד שהמצב יחלוף מעצמו. בדיוק בגלל זה מדובר במצב קלאסי שבו טיפולים משלימים וטבעיים יכולים לעזור, והנה כמה דוגמאות לדברים שאפשר לעשות.

רפואה סינית

רפואה סינית היא ענף עתיק יומין שמציע הרבה פתרונות והקלה למגוון מצבים רפואיים שינויים. בין היתר אנו מדברים על פרקטיקות כמו טווינא, טיפול מגע ייחודי, דיקור סיני עם מחטים דקות, שימוש בצמחי מרפא והתאמת תזונה. הרפואה הסינית עשויה לסייע בהקלה על תהליכים דלקתיים בגוף, ומציעה התמודדות עם שורש הבעיה לצד הקלה על תסמינים של כאב, חולשה כללית, עייפות ועוד.

כירופרקטיקה

כירופרקטיקה היא שיטת טיפול אלטרנטיבית המסייעת בטיפול והקלה על כאבים במערכת השלד והשריר. הכירופרקטיקה היא אומנם טיפול שלא קשור באופן ישיר בברונכיטיס, אבל הרבה פעמים הוא מספק הקלה. למה? מפני שבלא מעט מקרים, התסמינים של ברונכיטיס מחמירים כאשר יש חריגות, הפרעות וליקויים בשלד, ושיטת הטיפול הזו מסייעת להקל עליהם וכך בעצם יכולה להקל במידה רבה על הכאב.

נטורופתיה

נטורופתיה זו שיטה שהמטרה שלה היא ריפוי דרך הטבע. אבחון נטורופתי נעשה דרך תשאול מעמיק על כל היבטי החיים, לרבות המצב הפיזי והנפשי דרך מגוון בדיקות קונבנציונליות ושיטות אבחון הוליסטיות. דרכי הטיפול השונות שבהחלט עשויות להביא להקלה גם במקרים של ברונכיטיס הן תזונה, תוספי מזון, ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא, שמנים אתריים, פרחי באך ועוד.

האם הברונכיטיס הוא לא רק בחורף?

בחודשי החורף אפשר לראות יותר מקרים של ברונכיטיס, וזה קשור לריבוי הנגיפים ולשהייה של אנשים בחללים סגורים ולא מאווררים. זה נכון באופן כללי לגבי הידבקות בנגיפים בתקופה זו של השנה. עם זאת חשוב להבין כי זה לא אומר שאי אפשר ללקות במחלה בחודשי הקיץ, וזה בהחלט אפשרי וקורה.

איך להימנע מדלקת סמפונות?

אי אפשר להימנע מהמחלה לחלוטין ולא הכל בשליטתנו, אבל בהחלט אפשר לצמצם את הסיכויים ללקות בה. הנה כמה דברים שניתן ורצוי לעשות:

  • להפסיק לעשן: יש הרבה סיבות למה כדאי לעשות את זה, והפחתת הסיכוי ללקות בברונכיטיס היא רק אחת מהן. זכרו כי עישון מעלה משמעותית את הסיכוי ללקות בברונכיטיס כרוני.
  • חיסונים: מומלץ להתחסן בחיסונים הקבועים המומלצים על ידי משרד הבריאות. נכון, ברונכיטיס זו מחלה שנגרמת עקב הידבקות במאות סוגים שונים של וירוסים ואי אפשר להתחסן נגד כולם, אך היא בהחלט נפוצה יותר לאחר הידבקות בווירוסים מוכרים כמו שפעת או קורונה שלהם כבר יש כיום חיסונים יעילים.
  • היגיינה ושטיפת ידיים: בחלק מהמקרים החיידקים עוברים ממשטחים בהם נגענו אל הגוף שלנו דרך הפה והאף כשאנו נוגעים בפנים. כדי להפחית את הסיכון להידבק בנגיפים, מומלץ לשטוף ידיים עם מים וסבון בתדירות גבוהה, ואפשר גם לחטא את הידיים מפעם לפעם עם נוזל אלכוהולי לחיטוי, כמו אלכוג׳ל.

החשיבות של הרפואה האלטרנטיבית – והיתרון בטיפול במרכז רפאל

רפואה אלטרנטיבית יכולה במקרים רבים לסייע במקרים שבהם הרפואה הקונבנציונלית לא הצליחה למצוא פתרון, והיא משלבת אמצעים וטכניקות שבהחלט יכולים לעזור. אנו במרכז רפאל מציעים את הטיפולים האלה, וחשוב להבין שכל מטופל שיגיע למרכז רפאל ייבדק על ידי מומחים בכל התחומים, לרבות מומחים בתחום הרפואה הסינית והכירופרקטיקה, כך שנקבל את התמונה הכוללת על מצבו ועל הגורמים לבעייתו ונבנה לו את התוכנית הטיפולית המתאימה לו באופן אישי. השילוב בין כל הטכניקות, כל המומחים שבודקים את המטופל והבדיקה המעמיקה שאנו מבצעים כדי לרדת לשורש הבעיה, מציעים טיפול ייחודי שיכול לסייע גם אם כבר התחלתם לחשוב שאין יותר תקווה ושום דבר לא יעזור.

סיכום

ברונכיטיס היא מחלה לא נעימה, אך כזו שאמורה לחלוף עם הזמן ולרוב לא רואים סיבוכים מיותרים וקשים. במקרים הקשים ובטח במצבים של ברונכיטיס כרוני, מומלץ לשקול את האפשרויות של טיפולים טבעיים משלימים שיעזרו. הטיפולים הטבעיים השונים יודעים להתייחס למקור הבעיה מצד אחד, ומצד שני מספקים הקלה משמעותית לכאב ולתסמינים האחרים. זוהי בהחלט אופציה מצוינת עבור מי שסובל מברונכיטיס ולא הצליח למצוא פתרון לבעייתו או הקלה על הכאב והסבל שגורמת המחלה.

דילוג לתוכן