אוסטאופתיה

כאבי גב תחתון

אוסטאופתיה

תופעות רפואיות והפרעות שונות יכולים לגרום לכאבים רבים ולסבל בלא מעט מקרים. הרפואה המערבית מציעה פתרונות שהם לעיתים יעילים וטובים ולעיתים פחות, אך בכל מקרה מתמקדים במרבית המקרים בפתרון לסימפטומים ולא בהכרח בפתרון נקודתי של הבעיה שגורמת לכאב ולסבל. בדיוק בגלל זה טכניקות רפואה משלימה הן כל כך פופולריות בשנים האחרונות. הן יודעות הרבה פעמים לתת מענה היכן ששיטות שטכניקות קונבנציונליות נכשלות, ואין דוגמה טובה יותר לכך מאשר שיטת הטיפול הייחודית שנקראת אוסטאופתיה. על מה בדיוק מדובר, כיצד נעשה האבחון ובאילו מקרים השיטה שאנו מציעים כאן במרכז רפאל תתאים? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא.

מה זה אוסטאופתיה?

אוסטאופתיה היא שיטת טיפול מתחום הרפואה האלטרנטיבית העוסקת בריפוי דרך עיסוי ומניפולציה ידנית על שרירים ועצמות בגוף. השיטה הומצאה בשנת 1874 במיזורי, ארצות הברית, על ידי ד״ר אנדרו טיילור סטיל, רופא שצבר ניסיון של 30 שנות עבודה בתחום. סטיל טען כי מחלות ובעיות רבות בגוף מקורן במערכת השלד והשרירים, ופיתח טכניקה המאפשרת להביא להקלה על ידי גרימת מניפולציות שונות. אוסטאופתיה היא גם שיטה ששמה דגש על תהליכי הריפוי הטבעיים של הגוף. היא לא עומדת בסתירה לשיטות טיפול אחרות, לרבות טיפולים רפואיים קונבנציונליים, ובה בעת מדגישה את החשיבות של שינויים באורח החיים ואת החתירה לחיים בריאים ושלמים יותר.

מהי שיטת האבחון באוסטאופתיה?

מי שעוסק באוסטאופתיה שואף לגלות את הגורמים הפנימיים העמוקים ביותר, המובילים לבעיות כאלו ואחרות, סבל וכאבים. על כן, כל טיפול מתחיל בסדרת בדיקות ייחודיות המאפשרות לגלות את המקור לכאבים שונים. האבחון כולל איכויות של טווחי תנועה בגוף, שינויים וחריגות בסימטריית הגוף, רגישות יתר ברקמות שונות, מערכת יחסים בין נוקשות וגמישות של איברים שונים, בדיקה של חום הגוף בנקודות שונות ושל יכולות התנועה, בחינת מרקם ולחות, בדיקות נוירולוגיות ובדיקות אורתופדיות. במקרים רבים יתבסס אוסטאופת גם על צילומי רנטגן שונים ועל ההיסטוריה של המטופל. כפי שניתן לראות, מדובר באבחון מקיף ויסודי למדי. הרעיון כאן הוא לרדת לשורש הבעיה ולטפל במקור לכאב או לסבל שנגרם. כדי שטיפול אוסטאופתיה יהיה יעיל, הוא חייב להיות כזה שנשען על אבחון מקיף ומדויק ככל שרק ניתן.

באיזה כאבים ניתן לטפל באוסטאופתיה?

חשוב להבין כי אוסטאופתיה היא שיטת טיפול יעילה בהרבה מאד מקרים, ובפרט כשמדובר בכאבים. בואו ניגע בכמה סוגים ספציפיים של כאב שאיתם יכולה השיטה לעזור, ולאחר מכן נדבר על עוד כמה מצבים בהם בהחלט שווה לשקול אותה.

– כאבים בעצם הזנב: נובעים הרבה פעמים כתוצאה מפגיעה פיזית ישירה. כאבים בעצם הזנב יכולים להקרין בקלות לכיוון הגב או לכיוון הישבן ואפילו להפריע בצורה מובחנת בעת קיום יחסי מין.

– פריצת דיסק: מצב של שחיקה ופגיעה בדיסק הבין חולייתי מסיבות שונות הוא המצב המכונה פריצת דיסק. כשהסחוס הפנימי של הדיסק יוצא החוצה, זה עשוי להגיע לעמוד השדרה ולאזורים עצביים ולהיות מאד כואב.

– כאבי גב תחתון: כאבים מכניים או כאבים עצביים – זה לא משנה מה מקורם, כאבי גב תחתון הם כאבים משתקים לעיתים, ובהחלט לא נעימים. לעיתים כאבים אלו עשויים להקרין לאזור הישבן, האגן והירכיים. אצל חלק מדובר בכאבים שבאים בגלים, ואצל חלק אלו הם כאבים כרוניים שלא פוסקים.

– כאבי דורבן: בלט בעצם העקב. תופעת כאבי הדורבן גורמת לכאבים לא פשוטים לפעמים, ונפוצה במיוחד אצל ספורטאים ולאחר פעילות מאומצת של הרגל. דוגמה מצוינת לכאב שלרוב אין לו מזור של ממש כשמדובר ברפואה המערבית, אך בהחלט ניתן לטפל בו בצורה יעילה דרך שיטות אלטרנטיביות.

– כאבים בכתפיים: תופעת הכאבים בכתפיים הולכת והופכת יותר ויותר נפוצה בעידן שלנו והיא קשורה במידה רבה ללחץ לאורח החיים המערבי הלחוץ והמהיר.

– כאבים בפרקים: כאשר אדם סובל מכאבים בפרקים, הוא עשוי לסבול גם מאדמומיות ולעיתים גם נפיחות ויכולת תנועה מוגבלת.

כפי שאפשר לראות, ציינו כאן כמה דוגמאות לבעיות אורתופדיות שניתן להקל עליהן במידה רבה באמצעות אוסטאופתיה. עם זאת, חשוב לדעת כי השיטה יכולה לסייע בעוד מקרים רבים אחרים, לרבות כאבי מחזור אצל נשים, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות וליקויים במערכת העיכול, נוזלים באוזניים, טראומות לאחר תאונה ואפילו בתור כשיטה להכנה ללידה.

מה עושים בטיפול אוסטאופתיה?

לאחר האבחון המקיף, הטיפול באוסטאופתיה נעשה בשיטת עיסוי מיוחדת שנקראת ארטיקולציות (עיסוי מפרקים למעשה). המטרה של העיסוי היא ביצוע מניפולציות שונות על הגוף שיביאו לשחרור של השרירים, החזרת חופש התנועה לגוף, הגדלת טווחי תנועה למפרקים נוקשים והקלה משמעותית של כאבים. חשוב לדעת כי יש כמה תתי קטגוריות לטיפול אוסטאופתיה. הראשונה היא אוסטאופתיה סטרוקטוראלית וזהו בעצם הטיפול המסורתי יותר בכאבים אורתופדיים שונים, ובפרט בעמוד השדרה. השנייה היא אוסטאופתיה ויסרלית, שזהו טיפול לאיברי הבטן והחזה הפנימיים, המאפשר גם הקלה על מערכת העצבים האוטונומית. השלישית נקראת אוסטאופתיה קרניו סקראלית, וזהו למעשה טיפול ממוקד לעצמות הגולגולת ויש כאן מענה ממוקדם לבעיות וכאבים באזור הראש והכתפיים.

מה הם החסרונות והיתרונות של השיטה?

היתרון הראשון והמשמעותי ביותר של השיטה הוא האבחון המקיף. זוהי שיטה שהולכת הרבה מעבר לטכניקה עצמה ולוקחת בחשבון את הסיפור של כל מטופל, כולל התחשבות בבדיקות, אבחונים והיסטוריה רפואית גם מהרפואה הקונבנציונלית. זהו אחד התהליכים שאנו מבצעים כאן במרכז רפאל, ומאמינים כי זו הדרך לגילוי מקור הבעיה של המטופל, שיאפשר בסופו של דבר גם לבניית פתרון ארוך טווח עבורו. יתרון נוסף הוא אלמנט המגע שגם לו יש יסוד מרפא בהחלט. במקרים לא מבוטלים מספיק המגע עצמו כדי ליצור אפקט של רגיעה וזה בהחלט משהו שמגביר את היעילות של השיטה. אסור לשכוח כי בניגוד לשיטות אחרות, כאן אנחנו מדברים שיטת ריפוי שהיא לא פולשנית ולא מסבה במרבית המקרים כאב או סבל במהלך הטיפול.

כמו כל דבר אחר, ישנם גם כמה חסרונות. החיסרון העיקרי הוא הצורך בהתמדה, ולרוב טיפול אחד לא יספיק. כמו כן, מדובר בשיטה שהיא יעילה הרבה פעמים רק בשילוב עם טכניקות ריפוי אחרות ולא תמיד היא תועיל בפני עצמה. עם זאת, כאשר היא מתאימה היא בהחלט עשויה להביא לשיפור משמעותי במצב המטופלים בשילוב עם טכניקות טיפול אחרות מעולמות הרפואה המשלימה והקונבנציונלית כאחד. מעבר לכך, במקרים קיצוניים זה לא תמיד עובד בצורה יעילה. בסופו של דבר כדאי תמיד לנסות ובהרבה מקרים זו שיטה שבהחלט יכולה להועיל בשילוב עם פעולות נוספות.

למי הטיפול מתאים?

אפשר לומר כי טיפול אוסטאופתיה מתאימים לכל אחד – גברים ונשים, נערים ונערות, תינוקות ופעוטות, בני ובנות גיל הזהב, ילדים וילדות ונשים בהריון. השאלה העיקרית היא מה מטרת הטיפול ועל איזו בעיה מנסים להקל. כפי שראיתם, יש לא מעט בעיות רפואיות או סוגים שונים של כאבים שניתן להקל עליהם באמצעות הטיפול.

סיכום

כאן במרכז רפאל אנו מציעים את טיפולי האוסטאופתיה המתקדמים והטובים ביותר בארץ. מדובר בגישת טיפול ייחודית המתמקדת באבחון כולל של הבעיה ובהתאמה של טכניקות טיפול נוספות, מה שמאפשר לראות תוצאות נהדרות בהרבה מקרים. אם גם אתם סובלים מבעיות רפואיות שונות או מכאבים, דעו שיש פתרון נוסף שכדאי לנסות. צרו קשר עם המומחים שלנו כאן במרכז רפאל ונשמח להתאים גם לכם טיפול באופן אישי.

דילוג לתוכן