דליפת שתן

דליפת שתן

דליפת שתן היא תופעה שכיחה הגורמת לחוסר נוחות רבה ואף למבוכה, והיא יכולה להופיע אצל נשים ואצל גברים כאחד ואפילו אצל ילדים לאחר גמילה מטיטולים. כדי להבין כיצד אפשר להקל על מקרים שונים של דליפת שתן, חשוב מאוד לאבחן אותה ולהבין מה הם הגורמים לתופעה. בצורה זו אפשר יהיה להתאים טיפול ספציפי וממוקד לטיפול בבעיית דליפת השתן בעזרת טיפולים רפואיים קונבנציונליים ובעזרת טיפולי רפואה משלימה טבעיים והוליסטיים אשר יכולים לעזור להקל מאוד על הבעיה הבריאותית הנפוצה הזאת. במאמר זה נרחיב על תופעת דליפת השתן ועל הגורמים שלה, נבין מה אפשר לעשות כדי להקל על התופעה ואף להירפא ממנה, ונכיר את דרכי האבחון השונות של התופעה.

מהי דליפת שתן?

דליפת שתן היא מצב שבו נוצר שחרור בלתי רצוני של נוזלי השתן. מצב זה קורה בזמנים שונים במהלך היום, ולרוב לא מרגישים שהוא עומד להתרחש, והוא לרוב קורה עקב חוסר השליטה בסוגרים או חוסר תחושה. אנשים בגילאים שונים מתמודדים עם הבעיה הזאת, החל מגיל ילדות, ויש גורמים רבים שיכולים לגרום לתופעת כמו היריון ולידה, לחץ נפשי, היחלשות רצפת האגן, גיל המעבר ועוד. התופעה נפוצה בקרב גברים הסובלים מפרוסטאטה מוגדלת הלוחצת על השלפוחית, ובקרב נשים הסובלות מצניחת רחם. אפשר לסווג את תופעת דליפת השתן לכמה סוגים שונים ובהם יהיו בריחת שתן מלחץ, דחף, בריחת שתן כתוצאה מעומס על שלפוחית השתן או בריחת שתן הנובעת מתפקוד לקוי. לכל אחד מהסוגים האלה יש את הסיבות הספציפיות שגורמות לו, וכמובן גם טיפולים שונים.

מהם הגורמים לדליפת שתן?

יש כמה גורמים שיכולים להשפיע להופעת דליפת שתן ולגרום לה, וחשוב להבין את הסיבות לתופעה זו כדי להתייחס אליה בצורה המתאימה ולמצוא את הטיפול המדויק והנכון לכל מטופל, לפי הסיבה הספציפית שבגללה הופיעה תופעה זו. אלו הם הגורמים:

עישון

עישון הוא פעילות הנחשבת תורמת ליצירת מצב של דליפת שתן. מאחר ובעת פעולת העישון אנו מכניסים לגופנו אלפי סוגים של רעלנים שונים ותוצרי שריפה כימיקלים, אנו חושפים את הגוף שלנו וגם את שלפוחית השתן שלנו לגירוי מתמיד אשר מוביל להשתנה תכופה ודחופה, אשר יכולה לגרום להופעת דליפת שתן ולקושי בשליטה על הסוגרים.

ריבוי קפאין

קפאין, אשר מצוי במשקאות שונים כגון קפה, תה, משקאות אנרגייה שונים ואפילו מיצים מסוימים, הוא חומר הנחשב למשתן מאחר והוא מגביר את יצירת השתן בגוף. לכן, צריכה מרובה מידי של קפאין עלולה לגרום לגירוי מתמיד של שלפוחית השתן, מצב שתורם להופעת דליפת שתן.

אלכוהול

לצריכת אלכוהול יש את אותו האפקט על שלפוחית השתן שיש לצריכת קפאין. גם האלכוהול הוא סוג של רעלן שגופנו משתדל לסנן ולנקז מהמערכות שלו במהירות ולכן, גם הוא כמו הקפאין, יכול לגרום לשתן מרובה ולמצב של עומס על שלפוחית השתן.

היריון ולידה

היריון ולידה הם שני תהליכים פיזיולוגים קשים מאוד, שבמהלכם גוף האישה עובר שינוים משמעותיים בעיקר באיברי הרבייה, באגן וכמובן גם במערכת השתן. כמו כן, נשים בתקופת ההיריון חוות שינויים הורמונליים שונים הלוחצים על שלפוחית השתן ועלולים ליצור קושי בשליטה על הסוגרים מאחר ואיברי האגן נחלשים בעקבות השינויים הרבים שנגרמים לגוף האישה, שגורמים בסופו של דבר לדליפת שתן.

חוסר בפעילות גופנית

חוסר בפעילות גופנית או פעילות גופנית לא יעילה, יכולה לגרום להחלשת השרירים התומכים במערכת השתן, שבעזרתה אנחנו שולטים בעצם בזרם השתן. שרירים אלו נמצאים ברצפת האגן ותפקידם הוא לשמור על גופנו בדיוק ממצבים כמו דליפת שתן, אך אינם יכולים לעשות זאת כאשר הם מוחלשים.

עבודות מסוימות

עבודות מסוימות הכוללות הרמה של משקלים כבדים, ישיבה מרובה או מאמץ מרובה יכולות לגרום ללחץ רב על שרירי אזור האגן ולגרום גם הן לדליפת שתן.

מתח

מתח, לחץ וחרדה משפיעים על הגוף שלנו בדרכים שונות ומגוונות, ואחת מהן היא היכולת שלנו לשלוט על הגוף שלנו ועל מתן השתן.

איך אפשר למנוע דליפת שתן?

דליפת שתן היא מצב שקשה למנוע לגמרי, אך שינויי של אורח חיים, פנייה לרופאים ולמומחים שונים או לרפואה המשלימה יכולים לעזור מאוד להקלה על התופעה. חשוב מאוד להשתדל לשמור על משקל תקין, ולהפחית עומסים על הגוף ובעיקר על האגן, ועם זאת לבצע תרגילי חיזוק לרצפת האגן ולשרירי הליבה. כמו כן, כדאי להפחית בצריכה של קפאין, עישון ואלכוהול ולשתות מים בצורה מבוקרת, בעיקר לפני השינה.

מה הקשר בין תרגלים לרצפת האגן לדליפת שתן?

ההרגלים שאנחנו מפתחים לאורך חיינו, כגון התאפקות מרובה לפני מתן שתן או להפך, מאמץ וכיווץ הגוף במהלך ההתרוקנות בשירותים, יכולים להשפיע בצורה ישירה על בריאות ועל תפקוד שרירי רצפת האגן שלנו. לכן כדי לחזק אותה ולמנוע מצב של דליפת שתן עלינו לבצע תרגילים מסוימים אשר יחזקו את איברי רצפת האגן וישמרו עליהם יציבים ועל שרירי הסוגרים שלנו מתפקדים.

האם דלקות בשתן גורמות לדליפת שתן?

כן, דלקות וזיהומים בדרכי השתן יכולים גם הם לתרום למצבים של דליפת שתן ולגרום להם אם הן אינן מטופלות כראוי. לעיתים הכאבים הנגרמים בעקבות הזיהומים בעת מתן שתן, הם אלו שיכולים לגרום לדליפת שתן.

איך מאבחנים דליפת שתן?

אפשר לאבחן דליפת שתן באמצעות אבחון שאינו פולשני בשיטת רפאל על פי הרפואה הסינית המשלב ומצליב מידע מבדיקת שלוש מערכות עיקריות: עמוד השדרה, מערכת השרירים ובדיקת דפקים. בבדיקה מאתרים את מקור התופעה ואת מוקדי החולשה של הגוף, ומתאימים תוכנית טיפולית אישית ואופטימאלית. בניית תוכנית אישית ושילוב סוגי הטיפול כמו קרניו סקארל, דיקור ושיאצו, מסייעים בשחרור לחצים ובאיזון אזור השלפוחית או הפרוסטאטה, מחזקים ומשפרים את תפקוד המערכות הפנימיות, ובכך מקלים ומסייעים לגוף להתמודד עם הבעיה.

מהן דרכי הטיפול הטבעי בדליפת שתן?

במרכז רפאל לרפואה משלימה מטפלים בהצלחה בתופעת דליפת שתן. דרכי הטיפול הטבעיות אשר המרכז מתמקד בהן, אומצו מהרפואה הסינית העתיקה כשיטות להקלה על התסמינים ועל חוסר הנוחות שחווה המטופל וגם לטיפול בשורש הבעיה. כמו כן, אפשר לבצע טיפול בדליפת שתן באוסטאופתיה ובטיפול כירופרקטיקה שהן שיטות טיפול ברפואה המשלימה שיכולות להקל על הסבל ועל הכאבים שיכולים להיווצר בעקבות תופעת דליפת השתן. טיפולים אלו בשילוב שינויים באורח החיים וביצוע תרגילים לחיזוק רצפת האגן יכולים לעזור לכם לפתור את הבעיה בצורה טבעית.

לסיכום

דליפת שתן היא בעיה שפוגעת באיכות חייהם של אנשים רבים, גברים, נשים וגם ילדים בגילאים שונים. עם זאת, באמצעות התייחסות לשורש הבעיה ופנייה לגורמי הטיפול הנכונים, אפשר לעזור לכם להתגבר עליה ואפילו להימנע ממנה.

דילוג לתוכן