תפריט
כאבי מחזור חזקים
איך תקלו את כאבי המחזור
כמעט כל אישה ונערה חוות אותם מדי חודש, והם מגיעים בליווי של תופעות לוואי נוספות לא פעם: כאבי המחזור הם תופעה ידועה שסובלות ממנה נשים רבות ברחבי העולם. עוצמת הכאבים משתנה בין אישה לאישה, ותלויה בין היתר בגורמים נוספים, כמו מצבים גניקולוגיים מסוימים או הזמן במחזור. אז מה עוד צריך לדעת על כאבי מחזור ואיך ניתן להקל אותם בשיטה טבעית?
מהם כאבי מחזור?
כאבי המחזור הם הכאבים הנובעים מהתכווצויות הרחם והורמון המופרש בעת הווסת. ולמעשה, לאורך החודש גוף האישה עובר כמה תהליכים שמטרתם להכין את הרחם לקראת קליטת היריון. ראשית, ביצית בשלה נפלטת מאחת השחלות לחצוצרה, ורירית הרחם הופכת עבה יותר, וזאת כדי להתכונן לקראת כניסתו של העובר. במצב שבו הביצית לא הופרתה – רירית הרחם מתכווצת ומתנתקת. וזהו, למעשה, שלב הדימום, שהוא מלווה בעיקר במה שאנחנו מכנים כאבי מחזור.
תסמינים נוספים בכאבי מחזור
נוסף על כאבים והתכווצויות בבטן התחתונה – לא מעט מרגישות כאבים באזורים אחרים, כמו בגב התחתון וברגליים, שכן כאבי הבטן מקרינים את הכאב אל האזורים האלו. נוסף על כך, נשים רבות יכולות לחוות גם כאבי ראש ומיגרנות, בחילות ובעיות עיכול דוגמת עצירות, שלשול או הקאות. יש החשות בימים אלו גם סימפטומים רגשיים ונפשיים ומצב רוח משתנים.
מהם סוגי הטיפול הטבעיים בכאבי מחזור?
מלבד תרופות ומשככי כאבים, ניתן להקל את כאבי המחזור גם בדרכים טבעיות.
טיפול ביתי
כל אישה או נערה יכולות לנסות להקל את הכאבים בעצמן בבית, במיוחד אם אינם חזקים מאוד. כך למשל, ניתן לעסות את הבטן בעדינות, להניח עליה בקבוק חם, לנסות לנוח יותר ולהפחית תנועה. לעומת זאת, ביצוע פעילות גופנית מתונה (רצוי לאורך כל החודש) יכול לעזור גם הוא.
שיטת רפאל
במרכז רפאל מקלים על התופעות והכאבים בתקופת המחזור על ידי איזון וחיזוק מערכות הגוף והנפש באמצעות אבחון שאינו פולשני, המשלב ומצליב מידע מבדיקת 3 מערכות עיקריות: עמוד השדרה, מערכת השרירים, ובדיקת דפקים. על פי הרפואה הסינית, מאתרים את מוקדי החולשה של הגוף, ומותאמת תוכנית טיפולית אישית ואופטימאלית. בניית תוכנית אישית ושילוב סוגי הטיפול השונים (דוגמת דיקור סיני ורפלקסולוגיה) משפרים את תפקוד המערכות הפנימיות ואיזון הגוף, ומקילים את הכאבים ותופעות הלוואי.
גורמים לכאבי מחזור חזקים
יש כמה וכמה סיבות להופעתם של כאבי מחזור חזקים יחסית. בכל מקרה, בכל מצב של כאבים חזקים – חשוב לפנות לרופא נשים כדי שיוכל לבצע את הבדיקות המתאימות ולאתר את המקור לכאב החזק, ובהתאם לכך, גם להמליץ על טיפול.
בין הסיבות לכאבי מחזור חזקים אפשר למנות למשל מצבים רפואיים שונים, כגון אנדומטריוזיס. מדובר למעשה במצב שבו תאים הדומים לרירית הרחם נמצאים מחוץ לחלל הרחם, ובעיקר באזור הבטן והאגן, אם כי התאים הללו יכולים להגיע אף לאזורים מרוחקים יותר, דוגמת הלב.
לסיכום
עוצמת כאבי המחזור החודשי איננה גזרת גורל. מצד אחד אפשר ליטול משככי כאבים מדי חודש כדי לנסות להקל אותם, אבל בהחלט גם ניתן לטפל בהם באופן טבעי. רק בריאות!