סינוסיטיס

ורטיגו טיפול טבעי

מפסיקים לסבול ומטפלים באופן טבעי בסינוסיטיס

סינוסיטיס היא דלקת בסינוסים, והיא מחלה שעשויה לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים. מדובר בתופעה שעשויה להתבטא בהפרשות מהאף במקרים הקלים, ובכאבים מקומיים במקרים אחרים. חשוב לטפל בסינוסיטיס בהקדם, ויש גם כמה דרכי טיפול טבעיות שיוכלו לעזור לכם להתמודד עם התופעה. אז מהי סינוסיטיס, מה עושים – ואיך נוכל לסייע לכם כאן במרכז רפאל?

מה זה סינוסיטיס?

סינוסיטיס היא דלקת בסינוסים, מערות הפנים והאף. היא מאופיינת בזיהום חריף או כרוני של הסינוסים, המצופים ברירית המפרישה נוזלים, לה תפקיד מהותי בשמירה על אף נקי וללא חיידקים. סינוסיטיס עלולה להתפרץ בעקבות התפתחות של נגיפים, פטריות וחיידקים או בעקבות הפרעות מבניות של האף, כמו למשל סטיית מחיצות ופוליפים. כמו כן, גוף האדם מכיל ארבעה סינוסים – סינוסים פראנזליים, אשר ממוקמים ליד האף והעיניים, סינוסים אתמואידליים אשר ממוקמים בין העיניים,  סינוסים מקסילריים אשר ממוקמים מתחת לעיניים וסינוסים ספנואידים אשר ממוקמים מאחורי העיניים. התסמינים העיקריים של הדלקת הינם נזלת מוגלתית, אף סתום ולחץ באזור הפנים. וזאת לצד תסמינים פחות נפוצים הכוללים כאבי שיניים, חום גבוה, עייפות, שיעול, כאבי ראש וצוואר חזקים ולחץ באוזניים. הרפואה הקונבנציונאלית מטפלת במחלה באמצעות חומרים להורדת הגודש באף, ביניהם תרסיסים ותרופות, וכן בטיפול אנטיביוטי למניעת הדלקת.

מהן הסיבות לסינוסיטיס?

סינוסיטיס כרוני עלול להתפתח אצל אנשים המשתייכים לקבוצות סיכון הכוללות אנשים עם הפרעות מבניות של האף, אנשים הסובלים מנזלת אלרגנית, מעשנים ועוד. כאשר המחלה חוזרת לעיתים תכופות, היא עשויה לגרום לפגיעה משמעותית בתפקוד כתוצאה מהכאבים, ובעקבות צריכה של אנטיביוטיקה אשר מחלישה את הגוף ואת המערכת החיסונית, מה שעלול לגרום למחלות וסיבוכים נוספים.

יש מספר סיבות מרכזיות בגינן סינוסיטיס עלולה להתפרץ, להלן הסיבות הנפוצות ביותר:

  • הצטננות.
  • אלרגיות עונתיות.
  • פוליפים באף.
  • מחיצת אף סוטה.
  • מערכת חיסונית חלשה בעקבות מחלה או נטילת תרופות.
  • עישון מוגבר.
  • תינוק וילדים צעירים אשר משתמשים בתדירות גבוהה במוצצים או בבקבוקי שתייה בשכיבה עשויים לחלות בסינוסיטיס.

מה הם התסמינים לדלקת סינוסיטיס?

  • רגישות או לחץ בפנים – במיוחד סביב האף, העיניים והמצח.
  • ליחה.
  • הפרשות צהובות או ירוקות מהאף.
  • אף סתום.
  • כאבי שיניים, כאבי אוזניים ו/או כאבי ראש.
  • שיעול.
  • עייפות.
  • כאבי אוזניים.
  • אובדן טעם וריח.
  • הליטוזיס (ריח רע מהפה).

סוגים של סינוסיטיס

יש שני סוגים עיקריים של סינוסיטיס, סינוסיטיס כרונית הנמשכת לפחות כ-12 שבועות, וסינוסיטיס חריפה שנחשבת לקצרת טווח. התסמינים של שני סוגי הדלקות זהים, אך סינוסיטיס חריפה שלא טופלה יכולה להפוך בקלות לסינוסיטיס כרונית.

סינוסיטיס כרונית

סינוסיטיס כרונית היא דלקת סינוסים המאופיינת בזיהום ונפיחות, ובשל זמן ההחלמה הארוך שלה היא נחשבת לכרונית, הדלקת עשויה להימשך מעל ל-12 שבועות. הסיבות להתפרצותה כוללות זיהומים חיידקיים, ויראליים או פטרייתיים, מערכת חיסונית חלשה, פוליפים, דרכי נשימה חסומות כתוצאה מאסטמה או אלרגיות. הסימפטומים של סינוסיטיס כרונית רבים ומגוונים, ובעיקר לא נעימים. הדלקת עשויה לגרום רגישות או לחץ בפנים, במיוחד סביב האף, העיניים והמצח, ליחה, הפרשות מהאף ואף סתום ועוד. הדלקת תאובחן כרונית כאשר תסמיניה נמשכים לפחות כ-12 שבועות. האבחון של המחלה יתבצע באמצעות אנדוסקופ (כלי קטן וגמיש המאפשר לרופא לראות את האף והסינוסים). או באמצעות בדיקות מתקדמות יותר כמו CT או MRI, שמשמשות גם כבדיקות שמסייעות באיתור בעיות מבניות, או איתור פוליפים בחלל האף.

סינוסיטיס חריפה

לעומת סינוסיטיס כרונית, סינוסיטיס חריפה היא דלקת סינוסים קצרת טווח. לרוב הדלקת תימשך פחות מחודש והסימפטומים ייעלמו מעצמם תוך עשרה ימים, אך במקרים מסוימים זמן ההחלמה עלול להימשך זמן רב יותר. סינוסיטיס חריפה נגרמת לרוב על ידי הצטננות או אלרגיות, היא עלולה להתפרץ גם בעקבות זיהום חיידקי או פטרייה הגורמת להתנפחות ולחסימה של הסינוסים. התסמינים של סינוסיטיס חריפה זהים לתסמינים של סינוסיטיס כרונית, והם כוללים כאמור כאבים בפנים בעיקר באזור העיניים, האף והמצח, אף סתום, הפרשות צהובות או ירוקות מהאף, אובדן ריח וטעם, גודש באף, שיעול וריח רע מהפה. התסמינים הפחות נפוצים של הדלקת כוללים חום, כאבי אוזניים, כאבי ראש, עייפות, וכאבי שיניים. סינוסיטיס חריפה תאובחן על ידי רופא אף אוזן גרון, שיעבור על התסמינים שאתם חווים ועל ההיסטוריה הרפואית שלכם. נוסף על כך, תבוצע בדיקה גופנית במהלכה הרופא יבדוק את האוזניים, האף והגרון כדי לאתר חסימה או נפיחות. אם הרופא ימצא חשד לאלרגיה, הוא יבקש מכם לקבוע בדיקת אלרגיה, במטרה לבדוק אילו אלרגנים עשויים להיות הגורם לסינוסיטיס שלכם.

איך למנוע סינוסיטיס?

יש מספר דרכים בעזרתן ניתן למנוע דלקת בסינוסים. להלן 7 דרכים שיסייעו לכם לדאוג שהדלקת לא תתפרץ בחורף הקרוב:

  • שמרו על היגיינה ושטפו ידיים לעיתים קרובות.
  • שמרו על לחות האף בעזרת תרסיסי מלח טבעיים לאף.
  • אם אתם סובלים מאלרגיה, התמידו בטיפול בה.
  • הימנעו מעישון.
  • נטלו פרוביוטיקה, במיוחד לאחר נטילת אנטיביוטיקה שמשמידה את החיידקים הטובים.
  • אם אתם סובלים ממחיצה חריגה באף מומלץ לתקנה, מפני שהיא עשויה לגרום להתפרצות סינוסיטיס.
  • תרגלו שחיות תכופות בבריכות מי מלח.
  • שמרו על אורח חיים בריא שיסייע לכם לשמור על מערכת חיסונית חזקה.

מהן דרכי הטיפול הטבעיות בסינוסיטיס?

הסימפטומים של דלקת בסינוסים קשים, ועלולים לשבש משמעותית את השגרה שלכם ואת איכות חייכם. אבל לפני שאתם רצים רופא כדי לבקש מרשם לאנטיביוטיקה, מומלץ לנסות שיטות טבעיות לטיפול בדלקת, ויש לכך גם הסבר מספק, רוב בעיות הסינוסים נגרמות על ידי וירוסים ויראליים, שלא ניתן לטפל בהם באמצעות נטילת אנטיביוטיקה. למרבה המזל, תוכלו למצוא מגוון שיטות ותרופות טבעיות שיקלו על הסימפטומים של סינוסיטיס. הכנו לכם מספר שיטות טבעיות שיסייעו לכם להתמודד עם הדלקת בצורה טבעית:

שאיפת אדים

אחת התרופות הביתיות היעילות ביותר לזיהומים בסינוסים היא חימום והרטבה של מעברי הסינוסים שלכם, או במילים אחרות, שאיפת אדים. שאיפת אדים תעזור להרגיע את רקמת הסינוסים ותעניק לכם תחושה של ניקוי, ואף תאפשר לכם לנשום טוב יותר. תוכלו לתרגל השיטה הזו במקלחת, או שתוכלו להניח מטלית חמימה על האף והלחיים בזמן שאתם נחים במיטה. שיטה נוספת ואפקטיבית במיוחד היא הרתחה של סיר מים, ממנו תוכלו לשאוף את האדים (תוך הימנעות ממגע בסיר עצמו או במים כמובן), מומלץ גם לשמור על עיניים עצומות בעת שאיפת האדים. כמו כן, תוכלו להוסיף לסיר טיפה או שתיים של שמנים אתריים – שמן אקליפטוס יכול לסייע בפתיחה של הסינוסים, בעוד שמן לבנדר או קמומיל ישרו עליכם שלווה.

שטפו את אפכם במי מלח

שטיפה של הסינוסים במי מלח תסייע בניקוי האף, השמדת חיידקים ושחרור ריר סתום השוכן במעברי הסינוסים. חשוב להשתמש במים נקיים ורתוחים כדי למנוע את האפשרות הנדירה של החדרת טפיל לתוך מעברי הסינוס שלכם. יש לקרר את המים מעט לאחר ההרתחה ולבדוק עם האצבע את הטמפרטורה כדי להשתמש בבטחה.

תרגול יוגה

תרגול תרגילי יוגה יוכלו להרגיע את גופכם מהדלקת ולהקל על התסמינים. מומלץ לבצע תרגילי יוגה במהלכם הראש שלכם מורם כלפי מעלה, מה שיקל על כאבי הראש והלחצים באף, וזאת בלי להפעיל לחץ מיותר על הסינוסים שלכם.

שלבו קוורצטין בתזונה שלכם

אם מעולם לא שמעתם על קוורצטין אתם כנראה לא לבד, אבל האמת ששווה להתייחס אליו מפני שהוא נחשב יעיל עבור טיפול בסינוסיטיס. קוורצטין הוא מרכיב צמחי טבעי המצוי במגוון מאכלים, מבצל ותפוח ועד תה ירוק ויין אדום. קוורצטין נמצא יעיל בטיפול בדלקת בסינוסים מפני שהוא מייצב את התאים בגוף המשחררים היסטמין, הכימיקל שממריץ הפרשת ריר בסינוסים.

שתו המון מים

מומלץ לשתות לפחות שמונה כוסות מים ביום בעת התמודדות עם סינוסיטיס, מפני שמים מסייעים בניקוי וטיהור הסינוסים שלכם. כמו כן, מומלץ להימנע ממשקאות המכילים קפאין או אלכוהול, מפני שהם עלולים לגרום להתייבשות.

כירופרקטיקה

טיפולים כירופרקטיים

כירופרקטיקה היא שיטת רפואה אלטרנטיבית, אשר עושה שימוש בטכניקות של מניפולציה שדרתית וסיגול מפרקים תוך שימוש בשיטות ידניות. בהקשר של סינוסיטיס הכירופרקט המטפל יפעיל לחץ עדין באזור הסינוסים במטרה לעורר את העצבים באזור, וזאת כדי לעודד ריפוי. שיטות טיפול המשתייכות לכירופרקטיקה יכולות לטפל בהצלחה בסינוסיטיס ללא שימוש בתרופות. הפעלת מניפולציות על עמוד השדרה יכולות לקדם ניקוז סינוס, שהוא הגורם המוביל לכאב ואי נוחות. לעתים קרובות, ברגע שחלל הסינוס משוחרר מלחץ, הסובלים מהדלקת מרגישים הקלה ניכרת בכאב.

דיקור סיני

לפי הרפואה הסינית המסורתית, הבריאות שלנו תלויה בזרימת האנרגיה (צ'י) בגופנו. אנרגיה זו נעה לאורך נתיבים בלתי נראים, המכונים "מרידיאנים" אשר טמונים בגופנו. לפי הרפואה הסינית, האנרגיה שלנו מסייעת בשמירה על האיזון בגופנו, ומקדמת את יכולתו הטבעית לרפא את עצמו. לעומת זאת, אנרגיה תקועה יכולה להשפיע לרעה על הרווחה הפיזית והנפשית שלנו. במהלך טיפול של דיקור סיני, מחטים דקות מאוד מוחדרות לעור כדי לעורר נקודות מסוימות שמעודדות ריפוי. דיקור סיני נמצא יעיל בטיפול של תסמיני סינוסיטיס נפוצים, כמו כאבי ראש, לחץ בראש, גודש באף ועוד.  

רפלקסולוגיה

רפלקסולוגיה היא שיטת טיפול המשתייכת לרפואה האלטרנטיבית, אשר מאמינה שאזורים מסוימים בכף הרגל מייצגים מפה של מערכות ואיברי הגוף, וכי באמצעות לחיצות טיפוליות עליהם ניתן לרפא מגוון רחב של בעיות רפואיות. רפלקסולוגיה נמצאה יעילה בטיפול בסינוסיטיס, באמצעות טיפול באזורים בכף הרגל המייצגים את הסינוסים ושחרור העצב הפנימי.

איך מטפלים בסינוסיטיס במרכז רפאל לרפואה משלימה?

מרכז רפאל לרפואה משלימה מביא עמו וותק וניסיון עשיר בטיפול והקלה על תסמיני דלקת הסינוסים, וזאת באמצעות איזון הפעילות והקלה על התסמינים השונים, תוך ריפוי הנזקים השונים שהדלקת גרמה למערכות הגוף. טיפול במקרים רבים הוכיח כי מקורו של התפקוד הלקוי טמון בחולשה של המערכת החיסונית, גורמים רגשיים, חולשה של הטחול וחוסר איזון של הכבד. במקרים אלו נשתמש בטיפול משולב על פי שיטת רפאל, המשפר באופן מהיר ומשמעותי את מצב הדלקת והתסמינים. גם במקרים בהם הדלקת נובעת מתורשה או גורמים סביבתיים, ניתן לשפר את התפקוד ולהקל מאוד על תופעות הלוואי.

כיצד האבחון מתבצע?

באמצעות אבחון לא פולשני שנעשה בשיטת רפאל הייחודית, נשלב ונצליב מידע על בסיס שלוש בדיקות עיקריות המתמקדות באזורים הבאים: עמוד השדרה, מערכת השרירים ובדיקת דפקים. לאחר האבחון של מקור הבעיה ואיתור מוקדי החולשה בגוף, נבנה תוכנית טיפולית אישית ואופטימאלית. חשוב לציין שבמהלך הבדיקה, המטופל יפגוש במרכז רפאל כמה מומחים מכמה תחומים שונים, שיעבדו יחד כדי להתאים למטופל את תוכנית הטיפול הטובה ביותר שמשלבת באופן אופטימלי בין כל התחומים. 

בניית התוכנית האישית שמתבצעת במרכז רפאל, תוך שילוב סוגי טיפול שונים, משפרים את תפקוד מערכות הגוף, זרימת הדם, מחזקים את המערכת החיסונית, ובכך מסייעים לגוף להתמודד עם המחלה, וכן, מונעים לא אחת שימוש ייתר ומזיק בתרופות.

סיכום

סינוסיטיס היא למעשה דלקת בסינוסים אשר עלולה לביא עמה תופעות לוואי קשות ולא נעימות. תסמיני התופעה עלולים לשבש את איכות החיים, לכן מומלץ להיבדק ולאבחן את המחלה כמה שיותר מהר. לאחר האבחון, כדאי לנסות מספר טיפולים טבעיים שיסייעו לכם להתמודד עם תסמיני המחלה ללא התערבות של כימיקלים. אתם תמיד מוזמנים אלינו כדי לקבל טיפול מקיף שיסייע לכם לטפל בדלקת בצורה המקצועית ביותר.


דילוג לתוכן